Ga naar de inhoud

Medemblikse begroting

De Medemblikse begroting

De visie van Hart voor Medemblik en de concrete voorstellen om dit doel te bereiken voorstellen onthuld, gericht op het verbeteren van de leefbaarheid in de gemeente Medemblik. 

Wij benadrukken de noodzaak van een financieel stabiele gemeente, inwoners mogen nooit meer de dupe worden van verkeerde politieke keuzes. De belastingen zijn afgelopen jaren met meer dan 50% gestegen!

Betrokkenheid van inwoners staat centraal in de plannen van Hart voor Medemblik. De partij pleit voor een proactieve betrokkenheid van inwoners bij besluitvorming, zodat zij mee kunnen beslissen over ontwikkelingen in hun wijk of buurt.

Het woningtekort, vooral voor starters en senioren, is een ander belangrijk aandachtspunt. Hart voor Medemblik ziet het realiseren van betaalbare en levensloopbestendige woningen als een prioriteit, zodat ouderen in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven en jongeren en gezinnen worden aangetrokken om in de gemeente te wonen.

De lokale economie is de ruggengraat van onze gemeente.
De horeca en lokale ondernemers, verdient onvoorwaardelijke steun. Hart voor Medemblik wil intensievere samenwerking tussen lokale ondernemers, horeca en de gemeente. Op deze manier krijgen we een bloeiende economie en levendige horecasector.

Transparantie en eerlijkheid in het bestuur zijn essentieel voor het vertrouwen tussen de gemeente en haar inwoners. Wij benadrukken de behoefte aan een bestuur dat echte antwoorden biedt op vragen, waarbij ontwijkende reacties tot het verleden behoren. 

Een menselijke maat. Hart voor Medemblik wil een gemeente die handelt vanuit het hart en gezond verstand, in plaats van louter te vertrouwen op systemen en excel-sheets.

De voorstellen van Hart voor Medemblik

De komende dagen lanceren wij onze voorstellen. Je kan de voorstellen lezen door op de afbeelding te klikken.