Ga naar de inhoud

Brief aan de gemeente om ‘Mokum in Medemblik’ door te laten gaan

  MEDEMBliK – Hart voor Medemblik heeft zich middels een openbare brief gericht tot het College van Burgemeester en Wethouders om hun zorgen te delen over het mogelijke niet doorgaan van het evenement ‘Mokum in Medemblik’, gepland op 18 mei aanstaande.

  Het evenement, dat van groot belang is voor de lokale horeca, dreigt niet door te kunnen gaan vanwege een tekort aan politie-inzet. Ondernemers hebben voorgesteld om gecertificeerde beveiliging op eigen kosten in te zetten, zodat het evenement toch door kan gaan. Helaas hebben zij nog geen duidelijkheid gekregen over de doorgang van het evenement, waardoor de organisatie van het feest onder druk staat.

  Hart voor Medemblik verzoekt het gemeentebestuur dan ook dringend om ‘Mokum in Medemblik’ door te laten gaan met de inzet van gecertificeerde beveiligers op eigen kosten. Dit evenement is van groot belang voor de lokale horeca en voor de levendigheid van de stad. We geloven dat samenwerking en flexibiliteit nodig zijn om een passende oplossing te vinden, zeker nu er nog maar enkele weken te gaan zijn.

  Tjeu Berlijn, raadslid van Hart voor Medemblik, benadrukt het belang van het evenement: “De horeca heeft de afgelopen jaren zware tijden gekend. ‘Mokum in Medemblik’ is een unieke kans voor horecaondernemers om een succesvolle dag te beleven en zorgt voor een levendige sfeer in onze stad, waar inwoners en bezoekers van kunnen genieten.”

  Hart voor Medemblik roept het College van Burgemeester en Wethouders dan ook op om het belang van ‘Mokum in Medemblik’ in te zien en samen te werken met de horecaondernemers om het evenement op een veilige en verantwoorde manier door te laten gaan.

  De brief van Hart voor Medemblik aan het College van Burgemeester en Wethouders kunt u HIER lezen. 

  We hopen op een positieve reactie van het gemeentebestuur en zullen u via onze website op de hoogte houden van verdere ontwikkelingen rondom ‘Mokum in Medemblik’.