Ga naar de inhoud

Hart voor Medemblik in gesprek met ondernemers van het winkelhart Zwaagdijk over Verkeersveiligheid

    Zwaagdijk-Oost – Aan de vooravond van een belangrijke beslissing in de gemeenteraad hebben de raadsleden van Hart voor Medemblik, Linda van Eekelen en Tjeu Berlijn, een constructief overleg gevoerd met de ondernemers van het Winkelhart Zwaagdijk. Op de agenda stond de nieuwe wegontsluiting die het winkelcentrum nog verkeersveiliger en toekomstbestendiger moet maken.

    Na jaren van discussie en overleg lijkt er eindelijk schot te komen in een kwestie die zowel ondernemers als bezoekers aan het hart gaat. “Wij zijn enorm verheugd dat er straks eindelijk verkeersveilige wegontsluiting komt,” vertelde Linda van Eekelen. “Het is geweldig voor zowel bezoekers als de ondernemers die na jaren van praten eindelijk duidelijkheid hebben. Het moet alleen nog even langs de gemeenteraad.”

    Het Winkelhart Zwaagdijk, dat door velen wordt beschouwd als een belangrijke winkelcentrum, speelt een belangrijke rol in de lokale economie. Niet alleen biedt het Winkelhart een diversiteit aan winkels en diensten voor bezoekers van buiten de gemeente, maar het zorgt ook voor werkgelegenheid voor vele mensen uit de omgeving.

    Fractievoorzitter van Hart voor Medemblik Tjeu Berlijn benadrukte het belang van het winkelcentrum voor de gemeente Medemblik: “Dit prachtige winkelcentrum biedt zoveel aan onze gemeente. We moeten de waarde ervan erkennen, het koesteren en vooral ondersteunen. Een veilige verkeerssituatie is hier een belangrijk onderdeel van.”

    De stemming volgende week belooft een spannende te worden. Het team van Hart voor Medemblik blijft echter optimistisch en hoopt op een positieve uitkomst die in het voordeel is van alle betrokkenen bij het Winkelhart Zwaagdijk. Het is duidelijk dat de veiligheid en het welzijn van zowel ondernemers als bezoekers vooropstaat bij de raadsleden van Hart voor Medemblik.