Hart voor Medemblik laat onze gemeente bruisen!

Goed nieuws voor iedereen die houdt van gezelligheid en levendigheid in onze dorpen en stad. De gemeenteraad heeft namelijk de BRUIS-motie van Hart voor Medemblik de nieuwe BRUIS-subsidieregeling aangenomen. Hierdoor komen er extra middelen vrij om evenementen in onze gemeente te ondersteunen. De naam zegt het al: onze gemeente gaat bruisen van de festivals, feesten en activiteiten!

Met een budget van 75.000 euro ondersteunt BRUIS (kleinschalige) evenementen in alle kernen van de gemeente Medemblik. Denk hierbij aan traditionele activiteiten zoals de Kermis in Hauwert en de Keuter Kermis, maar ook grotere evenementen als Medemblik Live kunnen wat ons betreft rekenen op onze steun. Organisatoren en actieve inwoners kunnen hun ideeën indienen bij de gemeente. Met de BRUIS-subsidie krijgt jouw initiatief misschien precies dat duwtje in de rug dat het nodig heeft.

Betaald door toeristen, genot voor de inwoners
Het mooiste van deze regeling? De subsidie wordt volledig betaald uit de toeristenbelasting. Als inwoner kost het jou dus niets extra, terwijl je volop geniet van de gezelligheid én we samen werken aan een sterke lokale economie en betere sociale samenhang.

Evenementen zijn namelijk niet alleen goed voor plezier, ze geven ook onze lokale ondernemers een flinke financiële impuls. Een toerist blijft vaak langer hangen, neemt plaats op een terras, bezoekt onze winkels of verblijft in één van de hotels of de vele B&B’s. Zo zorgen evenementen indirect voor volle terrassen, drukke winkels en een bloeiende lokale economie. Want een bruisende gemeente is ook een welvarende gemeente.

Bij Hart voor Medemblik geloven we sterk in de kracht en creativiteit van onze inwoners. Voor ons draait politiek niet om links of rechts, maar om gezond verstand en praktische oplossingen voor onze gemeente. Daarom werken we nauw samen met inwoners en lokale ondernemers om te zorgen dat initiatieven aansluiten bij wat er écht leeft.

Foto van hvmedemblik

hvmedemblik

× Stuur ons een Whatsapp-bericht