Ga naar de inhoud

Hart voor Medemblik, VVD en ChristenUnie investeren in Zwembad, Dorpshuis en Sporthal

    Tijdens de aanstaande begrotingsraad van gemeente Medemblik, gaan de fracties van Hart voor Medemblik, VVD en ChristenUnie een motie indienen om het resterende bedrag van de bestemmingsreserve corona (318.000 euro) te investeren in drie grote gemeenschapsprojecten. Het gaat hierbij om de realisatie van het nieuwe zwembad in Wervershoof, de tweede sporthal in Wognum en het Dorpshuis in Abbekerk.

    Mark Hoogewerf, raadslid van Hart voor Medemblik, benadrukt: “Het is tijd om de projecten weer op te starten; de mensen willen duidelijkheid. Het abrupte verlies van het zwembad was een klap in het gezicht voor de inwoners van Wervershoof. Toen vervolgens de Abbekerkers hoorden dat het Dorpshuis on hold werd gezet, begrepen we volkomen hun frustratie. Met deze investering zetten we concrete stappen naar het herstarten van deze essentiële gemeenschapsprojecten en bieden we onze inwoners de helderheid en vooruitgang die ze verdienen.”

    De fracties benadrukken het belang van deze projecten als een langetermijninvestering in de leefbaarheid van de gemeente Medemblik. De realisatie van deze projecten zal niet alleen de lokale economie stimuleren, maar ook zorgen voor betere sport-, recreatie- en ontmoetingsfaciliteiten voor alle inwoners.