Ga naar de inhoud

Hart voor Medemblik lanceert initiatieven voor de toekomst van bedrijventerrein in Nibbixwoud

  Nibbixwoud – Tijdens de raadsvergadering van 30-11 heeft Hart voor Medemblik twee belangrijke voorstellen naar voren gebracht die belangrijk zijn voor de toekomstige ontwikkeling van de bedrijvigheid in Nibbixwoud. Deze initiatieven richten zich op de hernoeming van het bedrijventerrein in Nibbixwoud en de verbetering van de lokale infrastructuur.

  Naamsverandering Bedrijventerrein Nibbixwoud naar ‘Bedrijvenpark A7West’

  Hart voor Medemblik stelt voor om het bedrijventerrein in Nibbixwoud te hernoemen naar ‘Bedrijvenpark A7West’. Deze naamsverandering is meer dan een symbolische actie; het is een strategische stap om het bedrijventerrein zowel lokaal als nationaal op de kaart te zetten. De nieuwe naam benadrukt de geografische positie nabij de A7 en weerspiegelt de ambitie om een moderne en toegankelijke bestemming voor bedrijven te zijn. De partij heeft brede steun ontvangen voor dit voorstel, inclusief die van de dorpsraad en lokale ondernemers, en verzoekt het college om deze naamsverandering spoedig door te voeren in officiële communicatie en bewegwijzering.

  Verbetering Infrastructuur Bedrijvenpark A7West

  Het tweede initiatief van Hart voor Medemblik richt zich op het verbeteren van de infrastructuur rond Bedrijvenpark A7West. De partij heeft vastgesteld dat de huidige wegontsluiting suboptimaal is en de groei en ontwikkeling van het bedrijventerrein beperkt. Naar aanleiding van zorgen geuit door de Ondernemers Federatie Medemblik en een motie, roept Hart voor Medemblik het college op om actieve maatregelen te nemen. Dit omvat het ontwikkelen van een gedegen plan in samenwerking met lokale ondernemers, verkeersexperts en andere belanghebbenden, gericht op een integrale oplossing voor de mobiliteitsproblematiek rond Wognum.

  Deze voorstellen van Hart voor Medemblik zijn essentieel voor het versterken van de lokale economie en het bevestigen van de inzet voor de toekomstbestendigheid van de gemeente Medemblik.