Ga naar de inhoud

Hart voor Medemblik mist transparantie in proces rondom ‘t Boetje en de HVC-gelden.

    Laat ik voorop stellen dat Hart voor Medemblik niet wil bepalen of Het Boetje gerestaureerd of gesloopt zou moeten worden. Als partij die bij dit soort vraagstukken meer inspraak wil voor bewoners vinden wij dat vooral u hierover gaat. Maar dan moet uw mening wel op de juiste wijze worden gevraagd, zou u moeten kunnen beschikken over alle feiten, cijfers en relevante ontwikkelingen en zou elk initiatief van inwoners serieus moeten worden genomen.

    Als inwoner van Oostwoud, maar ook als raadslid constateer ik dat dit niet het geval is. Zo is er o.a. sprake van tegenstrijdige berichten over draagvlak, onduidelijkheden over de HVC-gelden en over de gemaakte kosten. Ondertussen las ik onlangs tot mijn schrik al wel dat Het Boetje definitief gesloopt gaat worden.

    Om te voorkomen dat er straks geen keuze meer is, omdat Het Boetje gesloopt of ingestort is, is haast in dit zich jarenlang voortslepende dossier nu geboden. Omwille van het behoud van die keuze en in het kader van politieke transparantie zijn onderstaande raadsvragen gesteld. Wat mij betreft zou de sloop moeten worden opgeschort tot alles glashelder is en inwoners een keuze is voorgelegd.    

    Niels de Waal, Oostwoud