Ga naar de inhoud

Hart voor Medemblik neemt voortouw in aanpak schuldenproblematiek voor ondernemers

    Wognum – Hart voor Medemblik, onder leiding van raadslid Niels de Waal, een belangrijke motie ingediend die gericht is op de preventie en curatie van schuldproblematiek onder ondernemers in de gemeente. Deze motie roept op tot een nadrukkelijke focus op deze kwestie in de geplande evaluatie van de gemeentelijke schuldhulpverlening.

    Niels de Waal benadrukt het belang van deze stap: “Het is essentieel dat we onze lokale ondernemers ondersteunen, vooral in deze uitdagende tijden. Schuldenproblematiek kan diepe impact hebben, niet alleen op de ondernemers zelf, maar ook op de economische gezondheid van onze hele gemeente.”

    De motie roept het college op om tijdens de evaluatie en actualisatie van de schuldhulpverlening specifiek aandacht te besteden aan een lokale aanpak voor ‘schuldondernemers’. Dit betekent dat er gezocht wordt naar oplossingen die niet alleen gericht zijn op financiële steun, maar ook op het bieden van structurele hulp om de onderliggende oorzaken van schulden aan te pakken.

    Met deze motie toont Hart voor Medemblik haar toewijding aan de welvaart en het welzijn van alle inwoners, inclusief de ondernemers. De partij gelooft dat door samen te werken en op maat gemaakte oplossingen te bieden, de gemeente Medemblik sterker en veerkrachtiger zal worden