Ga naar de inhoud

Hart voor Medemblik vraagt inwoners om mening over gemeentelijk referendum

  WOGNUM – Hart voor Medemblik nodigt inwoners uit om hun mening te geven over het invoeren van een gemeentelijk referendum in de Gemeente Medemblik. Thom Meendering en Tjeu Berlijn van Hart voor Medemblik zijn van mening dat een referendum kan bijdragen aan een grotere betrokkenheid van de burgers, het vergroten van de transparantie en het versterken van de democratische legitimiteit van besluiten.

  De huidige besluitvormingsprocessen binnen de gemeente bieden beperkte mogelijkheden voor inwoners om invloed te hebben op besluitvorming. Meendering en Berlijn zien het gemeentelijk referendum als een kans om inwoners nauwer te betrekken bij besluitvorming. Dit zal zorgen voor meer transparantie in het lokale bestuur en de democratische legitimiteit van besluiten versterken.

  “We willen graag weten hoe onze inwoners denken over een gemeentelijk referendum voordat we het onderwerp met de raadsleden bespreken.”, aldus Thom Meendering. Tjeu Berlijn voegt toe: “Uw mening is belangrijk en helpt ons om een breed gedragen voorstel te ontwikkelen. Samen werken we aan een transparanter en democratischer Medemblik!”

  Om de mening van de inwoners te betrekken bij de besluitvorming, roept Hart voor Medemblik hen op om de gedachten te delen via een online enquête. De resultaten van de enquête zullen worden meegenomen bij het opstellen van het definitieve initiatiefvoorstel. Na het verzamelen van de meningen van de inwoners zal het onderwerp in een later stadium met de raadsleden worden besproken.

  Inwoners worden uitgenodigd om hun mening te delen via de online enquête op: bit.ly/HvMReferendum
  U kunt hier de bespreeknotitie lezen: bit.ly/HvMBespreeknotitie