Ga naar de inhoud

Hart voor Medemblik stelt vragen over de geldverkwisting bij herindeling van Dijkweg in Andijk

  Andijk– Naar aanleiding van het artikel gepubliceerd door NHNieuws over de verwijdering van de fietssuggestiestroken aan de Dijkweg in Andijk, heeft de politieke partij Hart voor Medemblik vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders. De partij, bekend om haar oplossingsgerichte aanpak, zoekt opheldering over de verantwoordelijkheden en kosten van de herindeling.

  In het artikel van NHNieuws wordt gesproken over de verwijdering van de fietssuggestiestroken na slechts drie maanden en het herstel van de oude fietspaden. Een bewoner aan de Dijkweg heeft zijn zorgen geuit over wat hij ziet als drievoudige geldverspilling door de gemeente in het afgelopen jaar.

  Andijker Mark Hoogewerf, raadslid van Hart voor Medemblik: “Het is belangrijk dat we inzicht krijgen wie er verantwoordelijk is voor deze geldverkwisting en wat zijn de (totale) kosten van deze herindeling. Bewoners hebben recht op duidelijkheid!”

  Hart voor Medemblik heeft de volgende vragen gesteld aan het college van B&W:

  1 Wie was verantwoordelijk voor de initiële herindeling van de Dijkweg met fietssuggestiestroken: het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, de gemeente of de aannemer? En wie heeft het besluit genomen voor de recente aanpassing naar de oude situatie met duidelijke fietspaden?

  2 Wat zijn de totale kosten geweest voor zowel de initiële herindeling als de recente aanpassingen op de Dijkweg, en wie draagt deze kosten?

  3 Gezien de verklaring van de gemeente in juni dat de indeling met fietssuggestiestroken de definitieve indeling zou zijn, wat heeft geleid tot de recente wijziging en hoe wordt consistentie in infrastructuurbeleid gewaarborgd om verwarring en extra kosten in de toekomst te voorkomen?