Ga naar de inhoud

Hart voor Medemblik verheugd over aankondiging visie op openbaar groen door gemeente

    De gemeente Medemblik heeft aangekondigd dat zij een visie op het openbaar groen wil opstellen. Hart voor Medemblik is blij met deze aankondiging en vindt groen van groot belang voor de inwoners van de gemeente.

    Volgens Thom Meendering, commissielid van Hart voor Medemblik, is het goed dat de gemeente een streven heeft over het openbaar groen. “Wij vinden groen van groot belang, niet alleen omdat het een prettig leefklimaat oplevert, maar ook omdat de natuur onwijs belangrijk is voor ons als mensen, in welk opzicht dan ook”, aldus Meendering.

    Hoewel wij in grote lijnen tevreden zijn met het opgestelde stuk, constateren wij wel dat er weinig aandacht is voor het afvoeren van water naar de natuur. “Veel plekken worden op dit moment bestraat, terwijl het onwijs belangrijk is voor de natuur om de regenval in zich op te kunnen nemen. Dit kan bijdragen aan het stimuleren van het grondwaterpeil en is niet alleen van belang in Medemblik, maar in alle gemeenten”, aldus Meendering.

    Wij zijn ook te spreken over het streven om de gemeente aantrekkelijk te maken voor toeristen, maar benadrukken dat de natuur voor iedereen aantrekkelijk gemaakt moet worden. “Het is belangrijk dat we de natuur aantrekkelijk maken voor zowel inwoners als toeristen, zodat iedereen kan genieten van de prachtige omgeving”, aldus Meendering. Wij zijn ook te spreken over het bewaken van de identiteit van de kernen door middel van de natuur.

    Daarom dienen wij een motie in over ‘waterafvoer tot de bodem’. Hier volgt later meer informatie over.