Ga naar de inhoud

Hart voor Medemblik wil zwembad de Zeehoek langer open houden

    Op 5 januari 2023 is de gasprijs 68 euro, terwijl deze op 28 september 2022 nog 229 euro was. Dit heeft geleid tot vragen van Hart voor Medemblik over de huidige situatie van het zwembad De Zeehoek in Wervershoof, dat eerder werd aangekondigd te sluiten vanwege hogere stookkosten en onzekerheid. 

    Hart voor Medemblik raadsleden Mark Hoogewerf en Tjeu Berlijn hebben schriftelijke vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders over de mogelijkheid om het zwembad langer open te houden gezien de dalende gasprijzen.

    De raadsleden vragen het college om bevestiging van de dalende energielasten voor het zwembad en om uitleg over hoe deze daling zich verhoudt tot de financiële middelen die nodig zijn om het zwembad veilig open te houden. Ze vragen ook of het college bereid is om de sluiting van het zwembad opnieuw te beoordelen gezien de huidige ontwikkelingen met betrekking tot de energielasten en hoe dit eventueel zal gebeuren.

    Daarnaast vragen de raadsleden hoe de gemeente ervoor zorgt dat de inwoners van Medemblik toegang hebben tot voldoende overdekte zwemfaciliteiten in de toekomst, gezien de sluiting van het zwembad in Wervershoof en de vertraging in het Lange Termijn Accommodatiebeleid (LTA). Ze vragen ook of er rekening wordt gehouden met de behoeften en wensen van de inwoners bij het ontwerp van de nieuwe Zeehoek aan de Westrand en hoe de inwoners hierbij betrokken worden.

    Het is nog onduidelijk hoe het college van Burgemeester en Wethouders zal reageren op deze vragen en of er eventueel nieuwe ontwikkelingen zullen zijn met betrekking tot het behoud van het zwembad in Wervershoof.