Ga naar de inhoud

Jonge politici Dieter Venema en Thom Meendering van Hart voor Medemblik roepen op tot actie: Laat jongeren weten wat hen te wachten staat wanneer ze 18 worden

    De gemeente Utrecht verstuurt verjaardagskaarten aan alle jongeren die op het punt staan 18 te worden. Hiermee willen ze hen niet alleen feliciteren, maar vooral ondersteunen bij de vele zaken die zij moeten regelen op het moment dat zij volwassen zijn geworden. De verjaardagskaart is bedoeld om jongeren te helpen voorkomen dat ze in financiële problemen terechtkomen en om hen te informeren over de verplichtingen die ze hebben.

    Op het moment dat je 18 wordt, moet je plotseling veel dingen zelf regelen, zoals studiefinanciering, inschrijving bij een woningbouwcorporatie of het afsluiten van een zorgverzekering. Veel jongeren zijn zich hier niet altijd bewust van.

    Venema en Meendering hebben het college schriftelijke vragen gesteld of de gemeente Medemblik ook een vergelijkbaar initiatief kan starten. Ze geloven dat dit een waardevolle aanvulling is en dat het belangrijk is om jongeren goed te informeren. Bovendien kan het voorkomen dat jongeren later te maken krijgen met problemen, aangezien niet iedereen de ondersteuning van ouders, vrienden of familie heeft. Hart voor Medemblik beschouwt dit initiatief daarom als zeer waardevol.

    Het college heeft ongeveer een maand de tijd om te reageren op de vragen van Venema en Meendering.