Ga naar de inhoud

Investeren in belangrijke lokale projecten in Wervershoof, Wognum en Abbekerk

    Wervershoof – Hart voor Medemblik, VVD en CU hebben een motie ingediend tijdens de Begrotingsraad om de corona-gerelateerde reserve te herbestemmen. Deze fondsen worden nu door het unaniem aannemen van de motie geïnvesteerd in drie projecten binnen de gemeente: een nieuw zwembad in Wervershoof, een dorpshuis in Abbekerk, en een tweede sporthal in Wognum.

    Raadslid Tjeu Berlijn van Hart voor Medemblik zegt met enthousiasme. “Deze voorzieningen zijn de bouwstenen voor sociale cohesie, een plek waar jong en oud elkaar ontmoeten, waar sport en cultuur samenkomen en waar wij onze gemeenschapszin versterken.,” zegt Berlijn. “Dit is een investering in onze inwoners, in onze jeugd, en in de toekomstige generaties.”

    De fracties benadrukken het belang van deze projecten als een langetermijninvestering in de leefbaarheid van de gemeente Medemblik. De realisatie van deze projecten zal niet alleen de lokale economie stimuleren, maar ook zorgen voor betere sport-, recreatie- en ontmoetingsfaciliteiten voor alle inwoners.

    Berlijn benadrukt hoe de re-allocatie van de corona-gerelateerde fonds een directe impact zal hebben: “Deze projecten waren lang in afwachting van de nodige financiering. Met de toewijzing van de corona gelden, kunnen we nu concreet vooruitgang boeken.”