Ga naar de inhoud

Over Hart voor Medemblik

Hart voor Medemblik is een lokale partij in gemeente Medemblik. Inwoners en ondernemers uit alle dorpen weten ons te vinden. Iedere dag maken wij de gemeente een beetje mooier, beter en veiliger. Wij dienen het lokale belang en zetten ons in voor grote en kleine thema’s. 

Hart voor Medemblik is een partij die het hele jaar door betrokken, kritisch en eerlijk  is. Hierbij leggen wij ons oor te luisteren in alle dorpen en wijken van onze gemeente. Proactief en hulpvaardig blijven wij de signalen vanuit onze lokale samenleving oppakken. Ook na de verkiezingen kunt u op ons blijven rekenen, want bij ons geldt “afspraak is afspraak!” 

De rol van aanjager ligt ons goed. Hart voor Medemblik is van mening dat bij actieve politiek het “opschudden” van zaken erbij hoort. Geen vraagstuk is ons te klein. Kleine zaken die relatief snel kunnen worden opgelost zouden wat ons betreft niet lang moeten blijven liggen, maar direct worden opgepakt. In de gemeenteraad zoeken wij de samenwerking en stellen wij ons constructief op. We doen dit met behoud van onze kritische blik en onze uitgesproken mening.

Wij zetten in op de volgende punten:

 1. De mening van de inwoner telt mee! 
  Voor ons is directe inspraak in uw omgeving belangrijk. Niet achteraf, maar vooraf! Inwoners moeten kunnen meebeslissen over wat er in hun dorp of wijk gebeurt. 
 2. Geen doorgeslagen klimaatambities, maar een nuchter en realistisch klimaatbeleid. 
  Hart voor Medemblik wil stoppen met het overhaast aardgasvrij maken van bestaande woningen en bedrijfspanden. Geen zonnepanelen en windturbines op weilanden en in het IJsselmeer. Wij kiezen voorlopig voor isolatie en zon op dak.
 3. Aanpakken van verkeersproblemen
  Wij geven prioriteit aan het oplossen van onveilige verkeerssituaties en aan het verminderen van zwaar vrachtverkeer in de dorpen. Ook kiezen wij voor meer parkeerplaatsen in dorps- en stadscentra. Parkeren blijft bij Hart voor Medemblik gratis!
 4. Stimuleren van de lokale economie
  Lokale ondernemers zijn belangrijk voor onze werkgelegenheid en voor het creëren van nieuwe kansen en groeimogelijkheden voor de hele gemeente. Hard werken zit de Westfriezen in het bloed. Overal steken werkgevers en werknemers de handen uit de mouwen om een goed bestaan op te bouwen.Hart voor Medemblik is daar trots op.
 5. Meer betaalbare woningen voor onze eigen inwoners!
  Er komen meer betaalbare starters- en seniorenwoningen. Inwoners uit de eigen woonplaatsen krijgen zoveel mogelijk voorrang bij de toewijzing van nieuwbouw huur- en koopwoningen.
 6. Directe afschaffing van de hondenbelasting 
 7. Geen recycle-tarief! Afvalbeleid moet eerlijk
  Een eerlijk en betaalbaar afvalbeleid voor de inwoners met nascheiding in plaats van het recycle-tarief.

Hart voor Medemblik ziet veel kansen voor onze gemeente, maar heeft ook grote zorgen over de toekomst van onze inwoners en ondernemers. We staan als gemeente voor een gigantische uitdaging.

Door verkeerde politieke keuzes van de gevestigde (landelijke) partijen gaat het niet goed in onze gemeente. De inwoners en ondernemers zitten opgescheept met beleid dat totaal niet aansluit op hun behoeften en wensen. Er worden jaarlijks te weinig (starters)woningen gebouwd waardoor jongeren en jonge gezinnen de gemeente verlaten. Ook de jarenlange problematiek op het gebied van verkeersoverlast en verkeersveiligheid is blijven liggen en daarbij verkeert de gemeente in financieel slecht weer.

Ondertussen wordt wel haast gemaakt met de ambitieuze en onrealistische klimaatplannen van de gemeente. Draagvlak onder de inwoners blijkt daar geen enkele rol in te spelen.

Hart voor Medemblik vindt dat daar verandering in moet komen. Het draait om de inwoners! Een belangrijke voorwaarde is daarbij wel dat man en paard worden genoemd, anders kunnen problemen niet worden opgelost. Dus niet wegkijken en om heilige huisjes heen lopen. Soms moet je ook creatief durven denken.

Gegevens:

Vereniging Hart voor Medemblik
KVK 81104707
E: info@hartvoormedemblik.nl

T: 085 06 070 48