Weergave: 234

Mark Hoogewerf: Recycle tarief een goed idee? Wij vinden van niet!

Wat is het recycle tarief?
Inwoners moeten straks gaan betalen per keer dat zij de zwarte bak aan de weg zetten. Het kan zijn dat mensen hierdoor goedkoper uit zijn. Maar uit ervaringen, in bijvoorbeeld Arnhem, blijkt dat inwoners vaak meer kwijt zijn, dat er meer overlast is van dumpingen of dat mensen hun afval in de groene/oranje bak gooien. Als per ongeluk afval in de verkeerde bak gooit? Of iemand gooit afval in jouw bak zonder dat je het weet! Dan ben je de pineut want dan hebben we natuurlijk de afvalcoach, die je dan op de vingers tikt en zegt dat je nog maar een maand langer met je volle grijze bak moet doen tot je hem weer opnieuw kan aanbieden.

Onze oplossing
Hart voor Medemblik vindt het beter om in te zetten op nascheiding, zoals ook in meerdere regio’s wordt gedaan. Door installaties afval laten scheiden is efficiënter en beter. Resultaat? Schaalvoordelen waardoor de prijs voor de inwoners niet omhoog hoeft. Meer recyclen voor lagere kosten!

Hart voor Medemblik – HvM blijft zich inzetten voor een eerlijk afvalbeleid voor de inwoners! Op 16 maart 2022, is de keuze aan u!