Ga naar de inhoud

Uitzending vergaderingen gemeenteraad en commissie via social media (update)

  UPDATE: Alle partijen akkoord met het voorstel om een onderzoek te doen om de vergaderingen ook uit te zenden via de sociale media kanalen van de gemeente. 

  Als gemeenteraad zijn we continu in beweging om te bekijken hoe we de inwoners van onze gemeente beter kunnen betrekken bij de lokale politiek en om wat er speelt in de lokale politiek van Medemblik nog beter toegankelijk maken. 

  Het is belangrijk dat het raadswerk dichtbij de inwoners staat omdat de besluiten over hen gaan. De gemeentepagina heeft een groot bereik. Daarnaast zijn er verschillende Facebookgroepen over onze gemeente. Deze hebben een behoorlijk aantal volgers. Regelmatig kom je discussies tegen over de lokale politiek en lokale onderwerpen. Het leeft dus onder de inwoners van gemeente Medemblik. 

  Het is belangrijk dat het raadswerk dichtbij de inwoners staat omdat de besluiten over hen gaan. Daarom stel ik voor om de vergaderingen ook live uit te zenden via de sociale kanalen van de gemeente.

  Tjeu Berlijn, fractievoorzitter Hart voor Medemblik 

  Verschillende doelgroepen waaronder jongeren kunnen beter betrokken worden bij de lokale politiek en het raadswerk door raads- en commissievergaderingen – naast de gebruikelijke uitzending via de site – ook uit te zenden via de social mediakanalen van de gemeente middels livestreams. Daarom stel ik voor om de vergaderingen ook live uit te zenden via de sociale kanalen van de gemeente.

  Ons voorstel

  Door de griffie laten onderzoeken of het mogelijk is om vergaderingen van de gemeenteraad en commissie via social media uit te zenden via een livestream