Ga naar de inhoud

Algemene Politieke Beschouwingen van Tjeu Berlijn

Wij gaan in op politieke actualiteiten maar ook waar wij als Hart voor Medemblik naar toe willen met onze prachtige gemeente.
Zoals altijd hard op de inhoud, zacht op de relatie.

Hart voor Medemblik vindt dat de problemen van vandaag de dag opgelost kunnen worden samen met de inwoners en ondernemers. De politiek is blijven hangen in het bedenken van oplossingen door partij-idealen. Mensen moeten kunnen meebeslissen wat er in hun buurt gebeurt. Om dit te bereiken moet de gemeente actief buurtbewoners benaderen.

Klimaatrealisme
De ambitieuze en onrealistische klimaatdoelen van de gemeente zorgen er voor dat Medemblik een grote energiecentrale voor de randstad wordt en draagvlak speelt daarbij geen enkele rol. We schuiven complete oerbossen in de oven om voor 2030, op papier de groene doelen te behalen.

Hart voor Medemblik wil inzetten op een nuchter en realistisch klimaatbeleid met isolatie, zon op dak en stabiele energievoorziening zodat het profijt bij de inwoners ligt en niet bij het grote geld. Zie ons voorstel voor het isolatiefonds als eerste stap. Realistisch, nuchter.

Onze Hart voor Medemblik missie:

  1. De gemeente draait om de inwoners en ondernemers.
  2. Een nuchter en realistisch klimaatbeleid
  3. Een keiharde aanpak van verkeersaso’s en het verbeteren van onveilige verkeerssituaties.
  4. Behoud van het verenigingsleven.
  5. Stimuleren van lokale economie.

 

Wij komen naar u toe
Geen onderwerp is voor ons te klein. Wij pakken het op, daarin is Hart voor Medemblik uniek. Of het nou gaat om een zebrapad bij het Emmapark of een snelheidscontrole bij u in de straat. Wij komen naar u toe. We zijn een partij van aanpakkers die problemen durft te benoemen en op te pakken.Samen met de inwoners vanuit de samenleving voeren wij oplossingsgerichte politiek zonder daarbij in linkse of rechtse hokjes te denken.

Hart voor Medemblik, uw belang vandaag en morgen.

Tjeu Berlijn
Fractievoorzitter Hart voor Medemblik