Ga naar de inhoud

Debat over achtergehouden rapport eindigt zonder resultaat

    Een spoeddebat in de gemeenteraad van gemeente Medemblik over het mogelijk achterhouden van een cruciaal rapport eindigde zonder volledige transparantie. Tijdens het debat dienden de partijen Hart voor Medemblik, ChristenUnie en VVD een motie van treurnis in over het I&O-rapport inzake de ontevredenheid van inwoners over het recyclingtarief dat wethouder niet met de raad heeft gedeeld. De tweede motie ging over de verbetering van de informatie aan de raad. Beide moties zijn door de coalitie weggestemd.

    Tjeu Berlijn, raadslid van Hart voor Medemblik, sprak zijn teleurstelling uit over de uitkomst van het debat: “We stonden hier omdat we transparantie en verantwoordelijkheid eisen. We stonden hier óók omdat we de waarheid willen weten, omdat we ons werk als raadsleden willen doen met volledige informatie en in het belang van onze inwoners.”

    CDA-wethouder Nederpelt zei eerst dat er géén mail was, daarna was er wel een mail aan een ambtenaar gestuurd, maar die was inmiddels vertrokken bij de gemeente. Weer later werd aangegeven dat de mail niet is doorgestuurd naar de wethouder. Terwijl uit de mail die wij in handen kregen via een anonieme bron, blijkt dat de mail ook aan wethouders is gestuurd!

    Hart voor Medemblik blijft zich inzetten voor volledige transparantie binnen de gemeenteraad. “Wij zullen onze vragen blijven stellen en blijven zoeken naar de waarheid. Het is onze verantwoordelijkheid om dit te doen voor de inwoners die wij vertegenwoordigen,” voegde Berlijn toe.