Ga naar de inhoud

Gemeente Medemblik neemt starterslening serieus op verzoek van raadslid Dieter Venema

    WOGNUM – Na een oproep van Dieter Venema, raadslid voor Hart voor Medemblik (HvM), lijkt er beweging te komen in het dossier van de starterslening in Medemblik. De gemeente heeft positief gereageerd en maakt nu werk van de starterslening. Hiermee krijgen jong volwassenen uit Medemblik wellicht binnenkort weer de kans om deze cruciale lening aan te vragen.

    Dit is een welkome ontwikkeling, zeker gezien de recente vragen en onduidelijkheden rondom het budget voor startersleningen. Zoals eerder gemeld op onze site, bleek het potje voor startersleningen – dat vorig jaar met een miljoen euro werd aangevuld – na slechts één jaar al op te zijn. Dit tot onbegrip van velen, inclusief ons raadslid Dieter Venema.

    Venema heeft meerdere vragen gesteld aan het gemeentebestuur omtrent de verdeling en beschikbaarheid van het budget. “De starterslening is voor jonge mensen een essentiële ondersteuning om hun eerste huis te kunnen kopen. Daarom is het van belang dat we duidelijkheid hebben over waar het budget heengaat en of er voldoende middelen zijn om de starterslening beschikbaar te houden”, benadrukt Venema.

    We zijn verheugd te zien dat de gemeente actie onderneemt. Dit laat zien dat de belangen van jonge starters serieus worden genomen. We wachten nu op de beslissing van de gemeenteraad, maar zijn hoopvol dat jong volwassenen in Medemblik snel weer gebruik kunnen maken van de starterslening.

    Hart voor Medemblik blijft zich inzetten voor het welzijn van alle inwoners van onze gemeente en zal dit dossier nauwlettend blijven volgen.