Ga naar de inhoud

Hart voor Medemblik lanceert groen initiatief met wijktuinen

    Medemblik – Hart voor Medemblik zet een grote stap naar een groener Medemblik. Raadslid Linda van Eekelen dient aankomende Begrotingsraad, het politieke hoogtepunt van gemeente Medemblik, een motie in om wijktuinen te introduceren. Deze tuinen, verzorgd door lokale bewoners, zullen de buurt niet alleen opfleuren, maar ook de gemeenschapszin versterken.

    Linda van Eekelen is enthousiast over de talloze voordelen van wijktuinen. “Dit is een geweldige kans voor onze inwoners om  samen te werken aan een mooiere, groenere buurt. Het is niet alleen goed voor de natuur, maar ook voor de band tussen buren,” aldus Van Eekelen.

    Het voorstel is om te beginnen met een pilotprogramma waarin bewoners een wijktuin kunnen adopteren. Met steun en richtlijnen van de gemeente, krijgen deelnemers de kans om een eigen stukje groen in de wijk te creëren en te onderhouden. Van Eekelen haalt inspiratie uit het succes van wijktuinen in steden als Alkmaar, Zoetermeer en Rotterdam.

    De motie, gekoppeld aan de programmabegroting voor 2024 en de meerjarenraming tot 2027, is een oproep aan het gemeentebestuur om samen met de inwoners te werken aan een groener en gezelliger Medemblik.