Ga naar de inhoud

Hart voor Medemblik luistert naar Wognum: Samen Werken aan een Beter, Veiliger en Schoner Wognum

  Afgelopen zaterdag, 14 oktober, was Hart voor Medemblik aanwezig in Wognum om persoonlijk met de inwoners in gesprek te gaan. De focus lag op het verzamelen van ervaringen en verhalen van de bewoners om te begrijpen wat er goed gaat en waar de kansen liggen voor verbetering. Door open gesprekken aan te gaan met de inwoners, zet Hart voor Medemblik stappen om Wognum een nog betere, veiligere en schonere plaats te maken.

  Hier zijn enkele speerpunten die zijn besproken:

  1. Woningbouw voor Starters en Senioren: Er is een groeiende behoefte aan betaalbare en levensloopbestendige woningen voor starters en senioren. Met plannen zoals die bij Plan Timmerman, wil Hart voor Medemblik ervoor zorgen dat Wognum aantrekkelijk blijft voor mensen in alle levensfasen.
  2. Verkeersveiligheid: De verbetering van de verkeersveiligheid op belangrijke wegen zoals de Hoornseweg, Oosteinderweg en de Raadhuisstraat is cruciaal om de snelheid te verminderen en de veiligheid voor alle weggebruikers te waarborgen.
  3. Veilige Schoolroutes: Het creëren van veilige fietsroutes voor scholieren richting Hoorn is een andere prioriteit om een veilige fietservaring voor de jeugd te garanderen.
  4. Winkelcentrum De Boogerd Levendig Houden: Winkelcentrum De Boogerd is het winkelhart van Wognum en een belangrijk onderdeel van de lokale economie. Het is belangrijk om dit centrum levendig en bruisend te houden.

  Heeft u de vertegenwoordigers van Hart voor Medemblik gemist maar wilt u toch uw mening delen? U kunt contact opnemen via telefoon of Whatsapp op 085 06 070 48, of via email: info@hartvoormedemblik.nl. Uw mening is belangrijk en telt mee in de besluitvorming. Hart voor Medemblik gelooft in een voorafgaande betrokkenheid van de inwoners bij besluitvorming, zodat u mee kunt beslissen over wat er in uw wijk of buurt gebeurt.