Ga naar de inhoud

Hart voor Medemblik redt kinderboerderijen in de gemeente Medemblik

Door een voorstel van Hart voor Medemblik blijven alle kinderboerderijen hun subsidie behouden. Alleen het CDA stemde tegen ons voorstel. Het geld dat bespaard wordt met het stoppen van de zeilregatta wordt nu gebruikt om de subsidie voor ’t Langoortje in Medemblik en De Put in Andijk in stand te houden.

Mark Hoogewerf: “Dit is een grote overwinning voor de dieren en de vrijwilligers van de kinderboerderijen. Door de dagelijkse inzet van deze vrijwilligers worden de kinderboerderijen draaiende gehouden. Met het behoud van de subsidie kunnen zij dit blijven doen. Zo kan elke inwoner en elke toerist blijven genieten van deze mooie stukjes in de gemeente Medemblik.”

Hart voor Medemblik is erg blij met de brede steun die zij kreeg en met de constructieve samenwerking met veel partijen. Ook zijn wij blij me het behoud van de subsidie voor het verenigingsleven in Medemblik.

Abbekerk
”Wij willen de inwoners van Abbekerk een hart onder de riem steken in deze vervelende tijd. Zij gaan wéér een grote tijd van onzekerheid tegemoet. Het amendement om DOOR te blijven gaan met de ingeslagen weg voor een nieuw dorpshuis haalde onbegrijpelijk genoeg geen meerderheid. Hierdoor houdt de gemeente zich niet aan eerder gemaakte afspraken; een slechte zaak.”. Aldus Fractievoorzitter Tjeu Berlijn

Onder de streep heeft de gemeente volgend jaar nog steeds een gigantisch financieel tekort. Ook voor de jaren daarna ziet het er niet goed uit. Het is dan ook onduidelijk wat dit gaat betekenen voor bijvoorbeeld de WMO en lokale voorzieningen in de gemeente. Het is belangrijk dat wij hier een goed niveau in behouden! Wij blijven het college dan ook oproepen om te kijken naar andere gemeentes die jaarlijks wel in de groene cijfers eindigen en om een vuist te maken richting Den Haag voor meer geld.