Ga naar de inhoud

Hart voor Medemblik Streeft naar Vernieuwing van Winkelcentra met €22 miljoen Subsidie

    Het Rijk heeft een subsidie van €22 miljoen beschikbaar gesteld voor de verbetering van winkelcentra in Nederland. Deze unieke kans biedt gemeenten, waaronder Gemeente Medemblik, de mogelijkheid om hun winkelcentra een broodnodige oppepper te geven. De subsidie kan worden ingezet voor diverse doeleinden, waaronder het opknappen van winkelcentra, vergroening van het gebied, verbetering van de verkeerssituatie met voldoende parkeergelegenheid, uitbreiding en herstructurering van winkels, gevelrenovatie en meer.

    Hart voor Medemblik heeft de kans gegrepen om deze ontwikkeling te benutten ten gunste van de inwoners van Medemblik. Fractievoorzitter Tjeu Berlijn benadrukt het belang van deze subsidie: “Dit is een uitgelezen kans om onze winkelcentra te transformeren tot bruisende en moderne ontmoetingsplekken, die zowel economische groei als sociale samenhang bevorderen.”

    Hart voor Medemblik heeft raadsvragen gesteld om te zorgen dat de gemeente Medemblik een aanvraag indient voor deze subsidie. De partij is van mening dat deze financiële impuls cruciaal is voor het aantrekkelijker maken van de winkelcentra in de gemeente.