Ga naar de inhoud

Hart voor Medemblik wil meer steun voor CPO-projecten

  WOGNUM – Hart voor Medemblik staat volledig achter het nieuwe woningbouwbeleid van de gemeente Medemblik. We juichen de stappen toe die worden gezet om betaalbare woningen te realiseren. Toch zien we ruimte voor verbetering en willen we extra aandacht voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO).

  CPO biedt unieke kansen
  CPO-projecten geven groepen vrienden, buren of gelijkgestemden de mogelijkheid om samen hun droomhuis te bouwen. Door de krachten te bundelen, kunnen zij betaalbare en op maat gemaakte woningen realiseren. Deze projecten bevorderen sociale cohesie, omdat mensen samen bouwen aan hun toekomst. Daarnaast zorgt CPO voor meer diversiteit in ons woningaanbod, wat hard nodig is gezien de groeiende vraag naar betaalbare woonruimte voor jong en oud.

  Flexibiliteit en ondersteuning
  Hoewel het nieuwe beleid een stap in de goede richting is, moet de gemeente flexibeler omgaan met CPO-projecten. Wij roepen het college op om gebruik te maken van de hardheidsclausule bij deze projecten. Dit betekent meer maatwerk en minder belemmeringen, zodat deze waardevolle initiatieven een eerlijke kans krijgen.

  “We zijn blij met het nieuwe beleid, maar willen dat CPO-projecten de steun en ruimte krijgen die ze verdienen. Samen bouwen aan een toekomst, daar staan wij voor!” aldus Mark Hoogewerf uit Andijk

  Hart voor Medemblik blijft zich inzetten voor een gemeente waar iedereen een plek kan vinden. CPO-projecten zijn daar een essentieel onderdeel van en verdienen onze volle ondersteuning.