Ga naar de inhoud

Hart voor Medemblik zet zich in voor meer levensloopbestendige woningen voor senioren

    In de gemeente Medemblik is de behoefte aan levensloopbestendige woningen voor senioren een groeiend aandachtspunt. Hart voor Medemblik erkent deze noodzaak en zet zich in voor het realiseren van meer seniorenwoningen die voldoen aan de behoeften van ouderen, zodat zij comfortabel en zelfstandig in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. Dit is een van de aandachtspunten van Hart voor Medemblik voor de woonvisie van Gemeente Medemblik.

    “Het bouwen van meer seniorenwoningen is niet alleen een kwestie van huisvesting; het gaat om het creëren van een omgeving waarin ouderen een actief en sociaal leven kunnen leiden,” zegt Mark Hoogewerf van Hart voor Medemblik. “We streven ernaar om onze senioren dicht bij voorzieningen, familie, en vrienden te houden, wat bijdraagt aan een hogere levenskwaliteit.”

    Hart voor Medemblik wil dat in elk dorp binnen de gemeente aandacht wordt besteed aan de bouw van levensloopbestendige woningen. Door een gevarieerd aanbod aan seniorenwoningen te creëren wordt ervoor gezorgd dat er voor elke behoefte en elk budget een passende oplossing is.

    Daarnaast ziet Hart voor Medemblik de waarde in van nieuwe woonvormen, zoals hofjes met een gemeenschappelijke tuin of zogenaamde “knarrenhofjes”, waar senioren zelfstandig maar toch gemeenschappelijk kunnen wonen. Dit soort initiatieven bevordert niet alleen de onderlinge steun en sociale contacten maar draagt ook bij aan de veiligheid en het welzijn van de bewoners.

    Met deze inzet voor meer en betere seniorenwoningen laat Hart voor Medemblik zien dat zij de uitdagingen op het gebied van huisvesting voor ouderen serieus neemt. “We zijn vastberaden om praktische oplossingen te bieden die de levens van onze senioren verrijken en hen de waardigheid en comfort bieden die zij verdienen,” aldus Hoogewerf