Ga naar de inhoud

Kermis Wervershoof één dag eerder open, is een GROOT SUCCES

  Wervershoof – De kermis in Wervershoof heeft dit jaar een historische stap gezet door een dag eerder te openen, en wat ons betreft, is het een doorslaand succes! Hart voor Medemblik is verheugd te zien dat de extra dag niet alleen voor meer plezier heeft gezorgd, maar ook de lokale gemeenschap en ondernemers heeft ondersteund.

  “De keuze om op zaterdag te beginnen heeft zichzelf bewezen als een fantastisch idee”, zegt Dieter Venema, raadslid van Hart voor Medemblik. Tijdens zijn bezoek aan de kermis sprak hij met verschillende enthousiaste exploitanten en organisatoren, zoals Marc Leek van de breakdance en Koolhaas van de zweefmolen. “Blije kinderen en ouders liepen over de kermis. Wat ons betreft, gaat de kermis Wervershoof altijd vanaf zaterdag open!” Aldus Dieter Venema

  Zorgen

  Aanvankelijk waren er enkele zorgen vanuit de horeca over de mogelijke behoefte aan extra beveiliging. Maar die zorgen bleken ongegrond. Joost Buis van Hèt Café van Wervershoof was positief verrast tegenover NHNieuws: “Er liepen wat meer gezinnen rond en dat merkten we. Begin van de middag zat het terras al bomvol.”

  Kijkend naar de toekomst

  Deze nieuwe stap roept natuurlijk vragen op over de toekomst van de verlengde kermis. “We gaan zeker pleiten voor een extra dag volgend jaar”, bevestigt Venema. “De publiciteit en de algemene sfeer waren dit jaar uitstekend, en dat biedt een solide basis voor de komende jaren.”

  Hart voor Medemblik kijkt uit naar de verdere ontwikkeling van de kermis Wervershoof en is optimistisch over wat de toekomst zal brengen.