Ga naar de inhoud

Krijgt bedrijventerrein in Nibbixwoud na jaren eindelijk een naam? Als het aan Hart voor Medemblik en CU ligt wel!

  Op 11 juli 2024 gaat de gemeenteraad van Medemblik een motie behandelen die gericht is op het toekomstbestendig maken van het bedrijventerrein in Nibbixwoud. De motie, ingediend door raadsleden Tjeu Berlijn (Hart voor Medemblik) en Silva Visser (ChristenUnie), stelt voor om het bedrijventerrein een nieuwe, herkenbare naam te geven: Bedrijvenpark A7West.

  Het bedrijventerrein in Nibbixwoud heeft al jaren geen officiële naam, hoewel het gunstig gelegen is nabij de snelweg A7 en het enige bedrijventerrein in de gemeente Medemblik is dat direct bij deze snelweg ligt. De gemeente heeft reeds €17.000 van de benodigde €33.200 toegezegd om de kosten te dekken. De twee oppositiepartijen willen dat de gemeente ook de resterende €16.200 betalen

  De motie heeft als doel om het bedrijventerrein een sterke en herkenbare naam te geven, die bijdraagt aan de regionale uitstraling en de economische aantrekkelijkheid van het gebied. De belangrijkste punten uit de motie zijn:

  1. Naamswijziging: Het bedrijventerrein zal worden omgedoopt tot Bedrijvenpark A7West.
  2. Economische aantrekkelijkheid: Een herkenbare naam zal bijdragen aan de zichtbaarheid en het imago van het bedrijventerrein, zowel lokaal als nationaal.
  3. Draagvlak: Er is breed draagvlak voor deze naamswijziging, inclusief steun van lokale ondernemers, de dorpsraad en andere belanghebbenden.

  Hart voor Medemblik licht de motie toe: “Met de naamswijziging naar Bedrijvenpark A7West willen we de unieke ligging van het bedrijventerrein nabij de snelweg benadrukken. Dit is een strategische stap om het gebied te positioneren als een moderne en toegankelijke zakelijke locatie.” fractievoorzitter Tjeu Berlijn vult aan: “Een krachtige en duidelijke naam zal niet alleen de zichtbaarheid verbeteren, maar ook het imago van het bedrijventerrein versterken. Dit zal uiteindelijk bijdragen aan de economische groei van onze gemeente.”

  De motie verzoekt het college om de resterende €16.200 voor de naamswijziging te betalen uit het positieve begrotingsresultaat. Deze investering wordt gezien als een stap naar een beter economisch toekomstperspectief voor het bedrijventerrein.