Ga naar de inhoud

Linda van Eekelen (HvM) zet zich in voor groenere buurten met wijktuinen

    Medemblik – In een recente en unaniem aangenomen motie heeft Linda van Eekelen, raadslid van Hart voor Medemblik, een voorstel gedaan voor de ontwikkeling van wijktuinen in samenwerking met de inwoners. Dit initiatief is gericht op het vergroenen van de wijken in de gemeente Medemblik.

    Linda van Eekelen spreekt over het belang van dit project: “Wijktuinen zijn niet alleen prachtig om te zien, maar ze versterken ook de gemeenschapszin en de verbinding met de natuur. Dit initiatief biedt onze inwoners de kans om actief bij te dragen aan een groenere, gezondere leefomgeving.”

    De motie roept de gemeente op om actief samen te werken met inwoners bij het ontwikkelen van deze tuinen. Deze tuinen zullen niet alleen een esthetische waarde hebben, maar dragen ook bij aan de biodiversiteit en het welzijn van de gemeenschap.

    Van Eekelen benadrukt verder: “Het is fantastisch om te zien hoe enthousiast de gemeenteraad en de inwoners reageren op dit voorstel. Samen kunnen we Gemeente Medemblik transformeren in een nog mooiere en groenere plek om te wonen.”

    Dit project zal in de komende maanden van start gaan en biedt volop kansen voor inwoners om zich in te zetten voor hun wijk en voor de natuur.