Ga naar de inhoud

Medemblik zet succesvol Bibob-toets in tegen zorgfraude

    Wognum – Gemeente Medemblik heeft een belangrijke stap gezet in de strijd tegen zorgfraude door de succesvolle implementatie van de Wet Bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur (Bibob). Met deze maatregel onderstreept Hart voor Medemblik haar toewijding aan integriteit en transparantie binnen de zorgsector, en versterkt daarmee de bescherming van gemeenschapsgelden en de kwaliteit van zorgvoorzieningen.

    De Bibob-toets, die vanaf heden actief wordt toegepast binnen de gemeente, is een cruciaal instrument om de integriteit van zorgaanbieders te beoordelen. Door deze toets kunnen potentiële risico’s op zorgfraude vroegtijdig worden geïdentificeerd en aangepakt. Het doel is om enkel samen te werken met zorgaanbieders die voldoen aan de hoogste normen van integriteit en betrouwbaarheid.

    “De invoering van de Bibob-toets in Medemblik markeert een mijlpaal in onze voortdurende inzet om zorgfraude aan te pakken,” aldus Tjeu Berlijn van Hart voor Medemblik. “Het is essentieel dat elke euro aan zorggeld ten goede komt aan de inwoners die het het hardst nodig hebben, en niet verdwijnt in de zakken van frauduleuze organisaties. Deze toets stelt ons in staat om een betrouwbare en veilige zorgomgeving te waarborgen voor alle inwoners van Medemblik.”

    De implementatie van de Bibob-toets in Medemblik werd mogelijk gemaakt door een nauwe samenwerking tussen de gemeente, zorgaanbieders, en andere belanghebbenden. Het proces omvat een grondige beoordeling van de financiële en operationele achtergrond van zorgaanbieders, om zo eventuele banden met criminele activiteiten op te sporen en te voorkomen dat publieke middelen worden misbruikt.

    Hart voor Medemblik is trots op deze vooruitgang en blijft zich inzetten voor de verdere versterking van het zorgstelsel in de gemeente. De partij is vastberaden om de integriteit en transparantie binnen alle sectoren te bevorderen, en ziet de succesvolle implementatie van de Bibob-toets als een belangrijke stap voorwaarts in deze missie.