Ga naar de inhoud

Ondergelopen fietspad Oosterdijk levensgevaarlijk, HvM eist actie!

  Het fietspad langs de Oosterdijk, een fiets- en wandelroute die voor vele inwoners van Wervershoof en omgeving belangrijk is, staat al bijna vier weken onder water. Dit heeft geleid tot een vervelende situatie waarbij (brom)fietsers en voetgangers gedwongen worden de drukke dijk te gebruiken. Hart voor Medemblik raadslid Rick Mensink, dringt aan op actie en heeft hierover raadsvragen gesteld.

  De problematiek van het ondergelopen fietspad

  De overstroming van het Nesbos en het daaropvolgende onderlopen van het fietspad langs de Oosterdijk is uitgegroeid tot een zorgwekkende situatie. Fietsers, waaronder veel schoolgaande kinderen, en voetgangers worden hierdoor gedwongen om hun toevlucht te nemen tot de naastgelegen dijk. Dit brengt veiligheidsrisico’s met zich mee door het drukke verkeer.

  Raadsvragen 

  1. Erkenning van de onwenselijkheid van de situatie voor (brom)fietsers en voetgangers, met speciale aandacht voor de schoolgaande jeugd.
  2. Verwachte datum waarop het fietspad weer in gebruik kan worden genomen.
  3. Mogelijkheden om de voortgang in het oplossen van dit probleem te versnellen.
  4. Het inzetten van extra pompen ter versnelling van het wegpompen van het water.
  5. Mogelijkheid tot het continu (24/7) laten draaien van de pompen, met eventuele inzet van beveiliging tegen vandalisme.
  6. Aanvullende maatregelen ter verbetering van de verkeersveiligheid zolang het fietspad buiten gebruik is.