Ga naar de inhoud

Overwinning voor hondenliefhebbers – Hondenbelasting afgeschaft

    WOGNUM – In een historische stemming heeft de gemeenteraad van gemeente Medemblik unaniem besloten de hondenbelasting af te schaffen. De motie, voorgesteld door Hart voor Medemblik raadslid Linda van Eekelen, werd op 13 juli aangenomen.

    “We zijn ongelooflijk blij dat onze motie om de hondenbelasting in 2024 af te schaffen unaniem is aangenomen,” zegt een opgetogen Van Eekelen. “Dit is een grote overwinning voor alle hondenliefhebbers in onze gemeente en een belofte die eindelijk wordt nagekomen.”

    Eerder had Hart voor Medemblik aangekondigd dat zij een motie zouden indienen om de hondenbelasting af te schaffen. Dit voorstel was gebaseerd op de belofte uit 2019 van de gemeenteraad om de hondenbelasting gefaseerd af te schaffen – een belofte die tot nu toe niet was nagekomen.

    “In plaats van deze belasting af te schaffen, zagen we dat de hondenbelasting voor hondenbezitters zelfs waren gestegen,” herhaalde Van Eekelen. “Deze extra inkomsten werden niet gebruikt ten gunste van onze viervoeters, maar dienden enkel om de gemeentebegroting sluitend te maken.”

    De unanieme steun voor de afschaffing van de hondenbelasting door de gemeenteraad is een duidelijk signaal dat de gemeente bereid is haar beloftes na te komen en eerlijkheid. Hart voor Medemblik wil iedereen bedanken die dit initiatief heeft gesteund en kijkt uit naar de definitieve afschaffing van de hondenbelasting in 2024.