Ga naar de inhoud

Subsidie biedt nieuwe kansen voor Molenhoek in Wervershoof?

  Het college van Gemeente Medemblik heeft bekendgemaakt dat er Rijkssubsidie beschikbaar is gesteld voor het opknappen van winkelgebieden, met een focus op Molenhoek in Wervershoof. Deze stimulans is een direct gevolg van de beantwoording van vragen door Hart voor Medemblik over de mogelijkheden voor het verbeteren van de lokale winkelcentra.

  Tjeu Berlijn, raadslid van Hart voor Medemblik, heeft zijn enthousiasme uitgesproken over deze nieuwe ontwikkeling. “Dit is een geweldige kans voor Wervershoof om niet alleen de winkelervaring te verbeteren maar ook om het dorp nog aantrekkelijker te maken,” zegt Berlijn. “Deze rijkssubsidie opent deuren voor diverse verbeteringen die we graag zien in Molenhoek.”

  De beschikbare subsidie richt zich op meerdere sleutelgebieden, waaronder:

  • Het ppknappen van winkelcentra: Dit is een uitgelezen kans om de winkelgebieden in Molenhoek nieuw leven in te blazen en ze een moderne, uitnodigende uitstraling te geven.
  • Vergroening van het gebied: Door het toevoegen van meer groen wordt niet alleen de esthetiek van het gebied verbeterd, maar draagt het ook bij aan een duurzamere en gezondere leefomgeving.
  • Verbetering van de verkeerssituatie: Het plan omvat maatregelen voor betere parkeergelegenheid en een veiligere verkeerssituatie, wat essentieel is voor zowel winkeliers als bezoekers.
  • Uitbreiden en herstructureren van winkels: Met deze subsidie kunnen ondernemers investeren in de uitbreiding en het moderniseren van hun winkels, wat de winkelervaring ten goede komt.
  • Gevelrenovatie: Het opknappen van gevels zal het straatbeeld aanzienlijk verbeteren en bijdragen aan een positieve perceptie van het winkelgebied.

  Tjeu Berlijn benadrukt het belang van samenwerking en betrokkenheid van lokale ondernemers en bewoners bij het realiseren van deze plannen. “Het is van belang dat we samenwerken om deze kansen optimaal te benutten. Ik roep alle betrokkenen op om actief deel te nemen aan het proces en samen te werken aan een bloeiend Molenhoek.”

  Met deze subsidie zet Wervershoof een stap vooruit in de richting van een bruisend winkelgebied dat klaar is voor de toekomst.