Ga naar de inhoud

De beloofde hondenspeelplaats

  4 oktober was het dierendag. Toen stond de tijdlijn op de social media van de lokale politici weer vollopen met vertederende video’s en dierenplaatjes. Sympathiek natuurlijk maar in werkelijkheid zijn deze mensen op de andere 364 dagen van het jaar helemaal niet zo diervriendelijk. Sterker nog, die zien de Medemblikker hondenbezitter als melkkoe en trekt deze hondenbaasjes maar al te graag voor ruim een ton hondenbelasting uit de zak. 

  De coalitie (VVD, CDA, Gemeentebelangen en PvdA) heeft besloten de hondenbelasting de komende jaren nog te heffen. Zij zien de Medemblikker hondenbezitter als melkkoe voor hun eigen politieke hobby’s.” aldus Tjeu Berlijn, fractievoorzitter Hart voor Medemblik

  De coalitie heeft besloten de hondenbelasting de komende jaren nog te heffen. Hierdoor komt de komende jaren nog tonnen aan belastinggeld binnen wat rechtstreeks de Algemene reserve in gaat. Hondenbezitters zien al jaren niks terug van hun betaalde belasting. Hart voor Medemblik ziet liever dat de hondenbelasting wordt afgeschaft maar daar is nu geen politieke meerderheid voor. Zolang de hondenbelasting nog geheven wordt moet dit wel echt ten goede komen voor de honden.

  Er zijn diverse pogingen vanuit de hondenbezitters op gang gezet om een hondenspeelweide te realiseren. Steeds weer kwamen de initiatiefnemers niet verder. Hart voor Medemblik heeft hun noodkreet gehoord en na contact met de initiatiefnemers komen wij met een voorstel. 

  Berlijn vraagt aan het gemeentebestuur om een omheinde uitlaatplek in gemeente Medemblik en de mogelijkheid te onderzoeken om een dergelijk uitlaatplekken op verschillende plaatsen, waar dit nodig is, aan te leggen. “Dierenvriend zijn we niet alleen op dierendag maar 365 dagen per jaar, maak van gemeente Medemblik een diervriendelijke gemeente,”

  Ons voorstel

  Hart voor Medemblik zou graag willen dat de hondenbelasting ten goede komt van de hondenbaasjes en dat er omheinde uitlaatplekken komen. Daarom stellen wij voor:

  • Binnen zes maanden een concreet voorstel voor te leggen voor de realisering van een hondenspeelweide
  • Als de proef goed bevalt, op langere termijn meerdere hondenspeelweiden te realiseren in de gemeente Medemblik.