Ga naar de inhoud

Eind goed, al goed! Hoe een tip aan Hart voor Medemblik leidt tot een goed eindresultaat voor iedereen!

    Hart voor Medemblik zorgt voor heropening van gesloten Jongerencentrum Missing

    Medemblik, 12 januari 2023 – Hart voor Medemblik is trots te kunnen melden dat Jongerencentrum Missing in Medemblik weer open gaat voor jongeren, ouders, verzorgers, vrijwilligers, bestuur en jongerenwerkers.

    Na een tip van een bezorgde inwoner sprak raadslid Niels de Waal van Hart voor Medemblik met de enthousiaste vrijwilligers en bestuursleden van Missing. Hierbij bleek dat het centrum na een “gedwongen” verhuizing al een kleine 2 jaar gesloten was. De hoofdoorzaak van de sluiting was een slechte ondersteuning van de gemeente bij de verbouwing van de nieuwe locatie. Ook bleek de gemeentelijke communicatie ondermaats te zijn en was bij de mensen die binnen de gemeente hierover gaan helemaal niet bekend dat het centrum gesloten was.

    Hart voor Medemblik besloot hierop actie te ondernemen en stelde raadsvragen over de gesloten status van Missing en andere zaken die opvallend waren tijdens de gesprekken. Hierna nam de gemeente contact op met het bestuur van Missing en bezocht de wethouder het centrum. Dankzij de actieve ondersteuning van de gemeente is de verbouwing nu voltooid en is Jongerencentrum Missing weer open.

    “Wij zijn erg blij voor de jongeren, ouders, verzorgers, vrijwilligers, bestuur en jongerenwerkers die nu weer gebruik kunnen maken van het centrum. Een nieuw jaar met een nieuwe start voor Missing!” aldus Niels de Waal van Hart voor Medemblik.