Ga naar de inhoud

Geen steun voor ons plan om de lokale ondernemer mee te laten profiteren van de voucherregeling met isolatie

  Door: Rick Mensink
  Hart voor Medemblik wil graag dat de lokale ondernemer mee kan profiteren door de vouchers te laten besteden bij lokale bedrijven. Gemeente Medemblik begint binnenkort met de uitvoering van de RREW, de regeling reductie energiegebruik woningen. Hiervoor heeft Medemblik 200.000 Euro beschikbaar gekregen van het rijk. Inwoners kunnen een voucher t.w.v. 70 Euro aanvragen. 

  Rick Mensink van Hart voor Medemblik: ‘Bij Hart voor Medemblik denken we graag in mogelijkheden en in oplossingen. Om de lokale ondernemers mee te laten profiteren van de subsidie, zouden inwoners de voucher uitsluitend bij de lokale ondernemer moeten besteden.’ 

  CDA-wethouder Duurzaamheid Harry Nederpelt zei: ‘Nee niet mogelijk, het is een rijdende trein.’ Een voorbeeld van denken in problemen.

  Het voorstel kreeg alleen steun van VVD, BAMM en CU.  Als Hart voor Medemblik zullen we de komende tijd aandacht blijven vragen voor het belang om middels lokaal aanbesteden onze ondernemers een steuntje in de rug te geven!

  Energiearmoede
  Hart voor Medemblik vindt het erg belangrijk dat de isolatieregeling met de vouchers terecht komt bij de juiste groep mensen. Namelijk bij de inwoners met energiearmoede zij verdienen onze steun en moeten geholpen worden. Wethouder heeft ons beloofd de isolatievoucher onder de aandacht te brengen bij de voedselbank. “Hier zijn wij blij mee, in deze tijd van toenemende energiearmoede vinden wij dit een belangrijk bijkomend aspect.” Sluit Rick Mensink af. 

  In januari zal de gemeente omtrent deze regeling communiceren.

  Deze regeling geldt voor minimaal 50% voor huurwoningen.