Ga naar de inhoud

Hart voor Medemblik komt met plan om de kinderboerderijen in de gemeente te redden!

  De gemeente wil de subsidie voor de twee kinderboerderijen in de gemeente stop zetten. Dit houdt in, einde kinderboerderijen. De kinderboerderij de Put in Andijk en ‘t Langoortje in Medemblik zijn grotendeels financieel afhankelijk van de gemeente om te zorgen voor de dieren. 

  Afgelopen zaterdag zijn HvM’ers Mark Hoogewerf en Tjeu Berlijn met de vrijwilligers van Kinderboerderij ’t Langoortje in gesprek gegaan over de gevolgen voor de dieren en kinderboerderijen in de gemeente als de subsidie stopt.

  Hart voor Medemblik vindt de keuze van het college om de subsidie stop te zetten onbegrijpelijk. Daarom komt HvM met een voorstel om de subsidie te behouden zodat de kinderboerderijen kunnen blijven bestaan. Mark Hoogewerf: “Iedere Medemblikker, jong en oud, komt wel eens bij deze belangrijke plek in de stad. Daarnaast zetten de vrijwilligers zich dagelijks keihard in om de kinderboerderij draaiende te houden. Het is onbegrijpelijk dat de subsidie compleet stopt terwijl juist afgelopen jaren nog geïnvesteerd is in een grote voliere, loopbrug en het hoofdgebouw. Dit kortzichtige beleid moeten we van af en we moeten er voor zorgen dat dit soort organisaties hun werk moeten kunnen blijven doen! ”

  Informatie:

  Donderdag 4 november wordt er gestemd over de voorstellen.
  Download hier ons voorstel voor de kinderboerderijen.