Ga naar de inhoud

Hart voor Medemblik draagt Erik Stegink aan als informateur

    BBB-partijvoorzitter Erik Stegink is dinsdagavond aangedragen als informateur in de gemeente Medemblik. Na de verkiezingswinst heeft Hart voor Medemblik het voortouw genomen om alle partijen uit te nodigen voor een gesprek over het proces van de coalitieonderhandelingen. Dinsdagavond presenteerde de lijsttrekker van Hart voor Medemblik, Tjeu Berlijn, de uitkomsten van dit gesprek en maakte hij het nieuws over de informateur bekend. 

    “Wij zijn heel blij dat Erik Stegink bereid is om de informatieronde voor een coalitie vorm te geven. De heer Stegink kijkt met een frisse en neutrale blik naar de verkiezingsuitslag en komt straks met een heldere analyse. Hart voor Medemblik staat klaar om bestuursverantwoordelijkheid te nemen. Het is aan de informateur om uit te zoeken welke partij(en) de uitdaging aangaan om de gemeente Medemblik samen met ons nog mooier, veiliger en beter te maken”, aldus Tjeu Berlijn.

    Erik Stegink: “Ik ervaar het als een eer om in opdracht van de gemeenteraad de eerste informatieronde van Medemblik vorm te mogen geven en heb er veel zin aan.”

    Erik Stegink is iemand met veel bestuurlijke ervaring (27 jaar) in de lokale politiek. Ook heeft meneer Stegink meerdere informatieronden van gemeenten doorlopen. Meneer Stegink is meer dan 20 jaar ondernemer en is vele jaren voorzitter geweest van de ledenraad van een grote mengvoercoöperatie. Daarnaast heeft hij meerdere bestuursfuncties bekleed, onder meer bij een dienstverlenende coöperatie.