Ga naar de inhoud

HvM’s raadsvragen over ’t Boetje blijven onbeantwoord

  Ongunstige behandeling van raadsvragen door het college van Medemblik

  In het gemeentehuis van Medemblik lijkt het college van burgemeester en wethouders zijn verantwoordelijkheden te verwaarlozen als het gaat om het behandelen van raadsvragen. Volgens de politieke partij Hart voor Medemblik (HvM) zijn de eerste vragen over een bepaald onderwerp al in november 2021 gesteld, maar is er tot op heden geen volledig en bevredigend antwoord gegeven. In plaats daarvan zijn er meerdere keren uitstel van de beantwoording aangevraagd, met als laatste deadline 13 oktober 2022.

  HvM heeft op 5 november 2022 een interne, schriftelijke klacht ingediend over de gang van zaken en het laatste bericht van het college dat werd ontvangen, was op 9 november 2022. Het college beloofde toen om “deze maand (november dus) met een reactie op de schriftelijke vragen te komen”. Tot nu toe is er echter niets vernomen van het college en HvM heeft dus nog steeds geen antwoord op haar vragen.

  HvM stelt dat deze ongunstige behandeling van raadsvragen de bestuurskracht, het politieke klimaat en de onderlinge verhoudingen in de gemeente aantast. Daarnaast zou het de vertrouwensrelatie tussen het college en de gemeenteraad onder druk zetten. HvM verzoekt daarom dringend om een snelle en volledige beantwoording van haar raadsvragen, zodat het politieke werk in Medemblik weer kan voortgaan zonder deze obstakels.

  Niels de Waal
  Hart voor Medemblik