Ga naar de inhoud

Hart voor Medemblik maakt kieslijst bekend

  Hart voor Medemblik heeft vandaag haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 bekendgemaakt. Met de slogan ‘Betrokken, kritisch en eerlijk’ gaat Hart voor Medemblik de verkiezingen in. Wij hebben een lijst samengesteld met gemotiveerde en bekwame kandidaten. 

  “We zijn trots op deze lijst. Ons team bestaat uit: mensen uit de praktijk, ondernemers, studenten, jongeren en ouderen uit verschillende dorpen, zoals een echte lokale partij betaamt. De gemeente is toe aan een partij die daadkrachtig is, oplossingsgericht, betrokken en er ook echt zin in heeft om het verschil te maken,” aldus Hart voor Medemblik lijsttrekker Tjeu Berlijn.

  NR. Naam Plaats
  1. Tjeu Berlijn Medemblik
  2. Mark Hoogewerf Andijk
  3. Niels de Waal Oostwoud
  4. Rick Mensink Opperdoes
  5. Linda van Eekelen Medemblik
  6. Dieter Venema Wervershoof
  7. Leon Arends Andijk
  8. Anja Wit Medemblik
  9. Hans Verschoor Medemblik
  10. Ronald Lourens Zwaagdijk-West
  11. Michiel Otter Hauwert
  12. Frieda Ruiter Lambertschaag
  13. Marinka Borst Andijk
  14. Corine Kramer Onderdijk
  15. Bas Vertelman Wervershoof
  16. Daimy Hendricks Medemblik
  17. Tim Rijkes Medemblik
  18. Judith Berkhout Andijk
  19. Nico Ursem Zwaagdijk-Oost
  20. Thom Meendering Nibbixwoud
  21. Ivo Mantel Hoogkarspel
  22. Richard Adelaar Andijk
  23. Jan Jaap Wijbenga Medemblik
  24. Cees Brijde Medemblik
  25. Barney Willemse Medemblik
  26. Nico Tiben Onderdijk
  27. Pengfei Lin Medemblik
  28. Chiel de Ruiter Medemblik
  29. Arjen Braaksma Medemblik
  30. Ben Hoogewerf Wervershoof
  31. Fred Berlijn Medemblik
  32. Herman Tiben Medemblik

  We maken binnenkort ons verkiezingsprogramma bekend, daarin kunt u onze concrete voorstellen voor de korte termijn, maar ook onze visie en agenda voor de lange termijn terugvinden.

  Wij zetten in op de volgende punten:

  • De mening van de inwoner telt mee! Voor ons is directe inspraak in uw omgeving belangrijk. Niet achteraf, maar vooraf! Inwoners moeten kunnen meebeslissen over wat er in hun dorp of wijk gebeurt.
  • Geen doorgeslagen klimaatambities, maar een nuchter en realistisch klimaatbeleid Hart voor Medemblik wil stoppen met het overhaast aardgasvrij maken van bestaande woningen en bedrijfspanden. Geen zonnepanelen en windturbines op weilanden en in het IJsselmeer. Wij kiezen voorlopig voor isolatie en zon op dak.
  • Aanpakken van verkeersproblemen Wij geven prioriteit aan het oplossen van onveilige verkeerssituaties en aan het verminderen van zwaar vrachtverkeer in de dorpen. Ook kiezen wij voor meer parkeerplaatsen in dorps- en stadscentra. Parkeren blijft bij Hart voor Medemblik gratis!
  • Stimuleren van de lokale economie Lokale ondernemers zijn belangrijk voor onze werkgelegenheid en voor het creëren van nieuwe kansen en groeimogelijkheden voor de hele gemeente. Hard werken zit de Westfriezen in het bloed. Overal steken werkgevers en werknemers de handen uit de mouwen om een goed bestaan op te bouwen. Hart voor Medemblik is daar trots op.
  • Meer betaalbare woningen voor onze eigen inwoners! Er komen meer betaalbare starters- en seniorenwoningen. Inwoners uit de eigen woonplaatsen krijgen zoveel mogelijk voorrang bij de toewijzing van nieuwbouw huur- en koopwoningen.
  • Afvalbeleid moet eerlijk! Een eerlijk en betaalbaar afvalbeleid voor de inwoners met nascheiding in plaats van het recycle-tarief!
  Steun ons door lid te worden hartvoormedemblik.nl/lid