Ga naar de inhoud

Linda van Eekelen (HvM): Belastingtermijnen verruimen naar 12 termijnen

    Hart voor Medemblik raadslid Linda van Eekelen wil dat de belasting termijnen voor de gemeentebelastingen worden verruimd naar twaalf termijnen. Door stijgende inflatie en belastingen komen inwoners en bedrijven in financieel knel. ‘Wij willen inwoners en ondernemers helpen waar mogelijk! Dat doen we door de belasting termijnen te verruimen en met voorstellen te komen om de belasting te verlagen.’ 

    Hoe zit het nu?
    De huidige situatie binnen de gemeente Medemblik is dat inwoners in 10 termijnen hun belasting kunnen betalen. Inwoners en ondernemers die boven de 2000 euro aan gemeentebelasting betalen hebben de mogelijkheid om in twee termijnen hun belasting te betalen. 

    Hart voor Medemblik vindt het gewenst dat de gemeente voor inwoners en ondernemers dat mogelijkheid biedt om de gemeentebelastingen in twaalf termijnen te betalen. Het wordt daarmee voor inwoners en midden en kleine bedrijven makkelijker wordt om de aanslagen te voldoen gezien de huidige inflatie en lastenverzwaring(en). VVD en ChristenUnie hebben vooraf aangegeven de motie te steunen, hierdoor is er bijna een meerderheid.

    De hele motie kunt u HIER lezen.