Ga naar de inhoud

Maandupdate Augustus 2021

  Zoals je weet houdt Hart voor Medemblik haar volgers graag voortdurend op de hoogte. Dat doen we niet alleen via Facebook, Twitter en Instagram, maar ook via maandelijkse updates als deze.

  De leden van de BAMM sluiten zich aan bij Hart voor Medemblik.
  Voormalig BAMM-er Leon Arends wordt op 9 september voorgedragen als commissielid voor Hart voor Medemblik. Met Leon halen we een veelbelovend politicus en een ervaren ondernemer in huis. Als bestuursvoorzitter en mede-oprichter van Stichting Wings of Change heeft hij dagelijks te maken met de WMO en met de gemeente. Hij weet daarom als geen ander waar het op dit punt goed gaat en vooral waar het beter kan.

  HvM-bestuurslid Mark Hoogewerf is blij met de komst van de leden van BAMM: “Zij brengen veel ervaring met zich mee. Dit is een volgende stap in de groei van Hart voor Medemblik Wij worden een steeds bredere partij; in aantal mensen en in kwaliteit. Omdat wij aanwezig zijn in alle dorpen van de gemeente weten steeds meer inwoners ons te vinden. Daar zijn wij trots op!”

  Is er nog een toekomst voor de volgende generatie IJsselmeervissers?
  HvM’ers Anja Wit, Rick Mensink, Tjeu Berlijn en Mark Hoogewerf deden 14 augustus mee met het vissersprotest bij Breezanddijk. Samen met de lokale partij Nieuw Enkhuizen was HvM uitgenodigd door schipper Wouter Klaassen van vissersboot EH49 om mee te demonstreren op het IJsselmeer Breezanddijk nabij Windpark Fryslân tegen de wildgroei van windturbines en zonnepanelen in het IJsselmeer.

  “Hart voor Medemblik steunt de vissers bij hun protest tegen de huidige klimaatplannen om het IJsselmeer om te bouwen tot energiecentrale”, aldus raadslid en fractievoorzitter Tjeu Berlijn. “De visserij wordt verjaagd en vervuiling van het drinkwater dreigt Dat accepteren wij niet.”

  Informatief werkbezoek bij het Oorlogsmuseum Medemblik
  HvM-commissielid Hans Verschoor en Tjeu Berlijn gingen op bezoek bij de familie Rustenburg, de eigenaren van het Oorlogsmuseum Medemblik. Er is gesproken over educatie voor scholieren en de promotie van de culturele sector in gemeente Medemblik. Ook de toekomst van het museum was onderwerp van gesprek. Meer informatie over het museum of een keer het museum bezoeken? Alle info kan je hier vinden.

  In maart 2022 zijn de verkiezingen. Help je ons mee?
  De tijd vliegt. Voor we het weten is het maart en gaan we naar de stembus. Achter de schermen zijn we druk bezig met het schrijven van ons verkiezingsprogramma. Draag jij ons warm “Hart” (voor Medemblik) toe en wil je ons verder helpen? Steun ons dan met een donatie via rekeningnummer NL40INGB0007851644 t.n.v. Vereniging Hart voor Medemblik onder vermelding van ‘gift’.