Ga naar de inhoud

Maandupdate December

  Zoals je weet houdt Hart voor Medemblik haar volgers graag voortdurend op de hoogte. Dat doen we niet alleen via Facebook, Twitter en Instagram, maar ook via maandelijkse updates als deze. 

  Voorstel Witte anjer perkje aangenomen!
  Gemeente Medemblik krijgt een Witte anjer perkje voor erkenning en waardering voor de Nederlandse Veteraan. De wethouder gaat samen met het Oorlogsmuseum Medemblik en het Veteranencomité van Medemblik op zoek naar een prominente plek. Een mogelijke plek is het perkje realiseren bij het oorlogsmonument bij de Nieuwstraat/Breestraat.

  De witte anjer is het symbool van onze veteranen. Het is de bedoeling dat deze anjers in bloei staan tijdens de Nationale Veteranendag, deze wordt ieder jaar gehouden op de laatste zaterdag van juni.

  Geen steun voor ons plan om de lokale ondernemer mee te laten profiteren van de voucherregeling met isolatie.
  Hart voor Medemblik wil graag dat de lokale ondernemer mee kan profiteren door de vouchers te laten besteden bij lokale bedrijven. Gemeente Medemblik begint binnenkort met de uitvoering van de RREW, de regeling reductie energiegebruik woningen. Hiervoor heeft Medemblik 200.000 euro gekregen van het Rijk. Inwoners kunnen een voucher t.w.v. 70 euro aanvragen via het Duurzaam Bouwloket.

  Rick Mensink van Hart voor Medemblik: ‘Bij Hart voor Medemblik denken we graag in mogelijkheden en in oplossingen. Om de lokale ondernemers mee te laten profiteren van de subsidie, zouden inwoners de voucher uitsluitend bij de lokale ondernemer moeten besteden.’

  CDA-wethouder Duurzaamheid Harry Nederpelt zei: ‘Nee niet mogelijk, het is een rijdende trein.’ Een voorbeeld van denken in problemen.

  Energiearmoede
  Hart voor Medemblik vindt het erg belangrijk dat de isolatieregeling met de vouchers terecht komt bij de juiste groep mensen. Namelijk bij de inwoners met energiearmoede zij verdienen onze steun en moeten geholpen worden. Wethouder heeft ons beloofd de isolatievoucher onder de aandacht te brengen bij de voedselbank. “Hier zijn wij blij mee, in deze tijd van toenemende energiearmoede vinden wij dit een belangrijk bijkomend aspect.” Sluit Rick Mensink af.

  In januari zal de gemeente omtrent deze regeling communiceren. Deze regeling geldt voor minimaal 50% voor huurwoningen.

  DOE MEE MET ONS

  Iedere dag maken wij de gemeente een beetje mooier, beter en veiliger. Inwoners en ondernemers uit alle dorpen weten ons te vinden. Wij dienen het lokale belang en zetten ons in voor grote en kleine thema’s. Dat kunnen wij niet alleen, daar hebben wij uw hulp bij nodig. 

  Bent u lid van de partij of wilt u dat worden, heeft u hart voor uw stad of dorp en steunt u onze standpunten? Dan bent u misschien wel de persoon die wij zoeken!

  Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die willen meehelpen met:

  • Flyeren
  • Posters plakken
  • Social media
  • Ondersteunen bij events