Ga naar de inhoud

Maandupdate November

  Zoals je weet houdt Hart voor Medemblik haar volgers graag voortdurend op de hoogte. Dat doen we niet alleen via Facebook, Twitter en Instagram, maar ook via maandelijkse updates als deze. 

  RECYCLE-TARIEF
  Mark Hoogewerf: “Recycle-tarief een goed idee? Wij vinden van niet!”
  Inwoners moeten straks per keer dat zij de zwarte bak aan de weg zetten gaan betalen. Het kan zijn dat mensen hierdoor goedkoper uit zijn. Maar in de praktijk, in bijvoorbeeld Arnhem en Utrecht, blijkt dat inwoners vaak meer kwijt zijn, dat er meer overlast is van afvaldumpingen of dat mensen hierdoor hun restafval bewust in de groene en/of oranje bak doen. Wat gebeurt er als je per ongeluk afval in de verkeerde bak gooit? Of iemand gooit afval in jouw bak zonder dat je het weet? Dan ben je aan de beurt want dan krijg je te maken met de “HVC-afvalcoach”. Die je dan op de vingers tikt en zegt dat je nog maar een maand langer met je volle grijze bak moet doen tot je hem weer opnieuw kan aanbieden.
   
  Onze oplossing
  Hart voor Medemblik vindt het beter om in te zetten op nascheiding, zoals ook in meerdere regio’s wordt gedaan. Afval laten scheiden door installaties is efficiënter en beter. Het resultaat is dat de prijs voor de inwoners niet omhoog hoeft. Meer recyclen voor lagere kosten dus!
   
  Bekijk de bijdrage van onze Mark in de commissievergadering via Youtube:

  MOTIE KLIMAATAMBITIES
  Onze motie: “Laat de lokale belasting niet stijgen door de klimaatambities” niet aangenomen. 
  De motie is weggestemd door exact dezelfde partijen die de Regionale Energiestrategie hebben aangenomen. Dus wél de mond vol van onrealistische doelstellingen, maar verantwoording afleggen aan onze inwoners over wat zij moeten gaan betalen, ho maar’, aldus fractievoorzitter Tjeu Berlijn. De motie kon rekenen op steun van BAMM, CU en VVD.

  HART VOOR MEDEMBLIK IN GESPREK MET POLITIE  
  Hans Verschoor, Tjeu Berlijn en Niels zijn in november in gesprek gegaan met de wijkagenten Matthijs en Jolanda over de leefbaarheid en de veiligheid in de gemeente Medemblik.

  Namens onze fractie: ‘Bedankt voor het geweldige werk dat jullie voor allen ons doen!’