Ga naar de inhoud

Mediation kan impasse tussen gemeente en projectontwikkelaar oplossen voor woningbouwproject ‘Timmerman’ in Wognum

    De woningnood in de gemeente Medemblik is hoog en het is daarom belangrijk om snel te kunnen bouwen. Een binnenstedelijk woningbouwproject heeft een grotere kans van slagen dan een project in BPL of buiten stedelijk gebied. Helaas is er momenteel een impasse ontstaan tussen de gemeente en de projectontwikkelaar van het woningplan Timmerman, vanwege afwijkende visies.

    Gelukkig heeft de Rijksoverheid een aanjaagteam, het Expertteam Woningbouw, ingesteld om gemeenten te ondersteunen bij het versnellen van woningbouw. Dit expertteam kan optreden als onafhankelijke bemiddelaar tussen de gemeente en de projectontwikkelaar en een bemiddelingsgesprek beleggen om de impasse op te lossen.

    Hart voor Medemblik wil het college daarom verzoeken om voor woningplan Timmerman een bemiddelingsgesprek aan te vragen bij het Expertteam Woningbouw van BZK. Zo kan de samenwerking vlotgetrokken worden en kan de raad op de hoogte gehouden worden van de voortgang. Laten we samenwerken aan het oplossen van de woningnood in onze gemeente.

    Tjeu Berlijn
    Hart voor Medemblik