Ga naar de inhoud

Motie over buurtpreventie groepen aangenomen

    De motie voor het oprichten van buurtpreventie groepen is aangenomen. ‘Dit is het resultaat van een goede samenwerking tussen de VVD en Hart voor Medemblik;, aldus Linda van Eekelen, raadslid voor de VVD.

    “Het is belangrijk om meer mensen te betrekken bij buurtpreventie, vooral in sommige dorpen waar dat nu nog niet gebeurt”, zegt Van Eekelen. “Met dit project willen we iedereen in alle dorpen actief benaderen om deel te nemen.”

    Volgens de veiligheidsanalyse is de deelname aan buurtpreventie wisselend, met enkele dorpen die duidelijk achterblijven. Door het oprichten van buurtpreventiegroepen, bijvoorbeeld met behulp van app-groepen en ondersteuning van de landelijke stichting WABP en de politie, hopen de raadsleden de deelname te vergroten en zo bij te dragen aan een grotere veiligheid voor personen en goederen in de gemeente.

    “We zullen de mensen actief benaderen, zeker in de dorpen waar buurtpreventie nu achterblijft”, zegt Van Eekelen. “Dit zal bijdragen aan de bestrijding en preventie van criminaliteit en een grotere veiligheid voor iedereen.”

    De raadsleden zullen de voortgang van het project volgen via periodieke terugkoppelingen over het Integraal Veiligheidsplan. Als u vragen of opmerkingen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.