Ga naar de inhoud

Raadsvragen over parkeerplaatsen met laadpalen

  Hart voor Medemblik heeft berichten van omwonende ontvangen dat parkeerplaatsen worden omgebouwd naar parkeerplaatsen met laadpalen zonder dat zij hierover zijn geïnformeerd.

  Voor de gemiddelde Nederlander is elektrisch rijden compleet buiten bereik. En na een dag hard werken willen zij graag in de buurt parkeren. Het is dan ook wrang om te zien dat er twee parkeerplaatsen voor je huis vrij zijn die je niet mag gebruiken omdat je geen elektrische auto hebt.

  Het gaat hier ook om gebieden waar al zeer een hoge parkeerdruk is.
  Wij begrijpen heel erg goed dat automobilist met een elektrische auto graag hun auto willen opladen en daar hebben wij niks tegen. Waar wij wel moeite mee hebben is dat er laadpalen worden neergezet zonder overleg met de omwonenden en zonder zat de omwonenden überhaupt adequaat over geïnformeerd worden.

  1. Welke afwegingen worden er gemaakt bij het plaatsen van laadpalen bij parkeerplaatsen?

  2. Kan het college beloven dat de gemeente in de toekomst ingrijpende verkeersmaatregelen ( zoals parkeerplaatsen ombouwen met laadpalen of het instellen van een parkeerverbod) direct gecommuniceerd worden aan de omwonenden en niet via de krant?

  3. Bij hoeveel parkeerplaatsen wil de gemeente laadpalen plaatsen?

  4. Hoeveel parkeerplaatsen met laadpalen zijn er?

  5. Hoeveel parkeerplaatsen met laadpalen worden actief gebruikt en staat dit in uw mening in verhouding met het feit dat een parkeerplaats niet gebruikt kan worden door andere omwonenden?