Ga naar de inhoud

Raadsvragen: Ondersteuning wooncorporaties bij voorbereidend werk

  Net als vele andere partijen wil Hart voor Medemblik dat de gemeente gaat bouwen, bouwen en nog eens bouwen. Wij vinden dat de gemeente open moet staan voor ondersteuning bij voorbereidend werk van wooncorporaties om het bouwproces te versnellen.

  Tijdens de raadscommissie van 8 maart 2021 bij punt 4.1 van de agenda blijkt dat er een groot tekort is aan ambtenaren die voorbereidende werkzaamheden bij woningbouwprojecten kunnen uitvoeren. Wooncorporaties hebben aangegeven graag te willen helpen bij het voorbereidende werk. Wij zouden graag de status willen weten.

  1. Heeft de gemeente al gebruik gemaakt van het aanbod van de Woonschakel om voorbereidende werkzaamheden voor woningbouwprojecten uit te voeren? Zo nee, waarom niet?
  2. Wil de gemeente wel gebruik maken van een hulpaanbod van de Woonschakel? Zo ja, op welke termijn zou dit kunnen en bij welke bouwprojecten kan dit? Zo nee, waarom niet?
  3. Wat is de mening van het college over het aanbod van een ontwikkelaar, die voor een project in Wognum, bereid is om de voorbereidende werkzaamheden van de gemeente over te nemen?
   
  Hans Verschoor 

  Klik hier voor de raadsvragen