Ga naar de inhoud

Reactie Hart voor Medemblik op de begroting

  De ambities van het Medemblikse college van VVD, CDA, GemeenteBelangen en PvdA zijn simpelweg niet gehaald en dus sloft men beschaamd naar het einde en begint het afschuiven van de verantwoordelijkheid.

  CDA en GemeenteBelangen hebben acht jaar lang geprobeerd om er iets van te maken, maar wat resteert is een puinhoop. De organisatie is helemaal vastgelopen, er is financieel wanbeleid gevoerd, de inwoners en ondernemers zitten nu opgescheept met een gemeente die totaal niet aansluit op hun behoeften.

  In de conceptbegroting staat niet alleen dat de subsidies voor de kinderboerderijen en het verenigingsleven worden stopgezet, maar ook dat alle belastingen met maar liefst 14% worden verhoogd. Zelfs de hondenbelasting. En dan niet omdat de kosten voor hondenvoorzieningen zijn gestegen, maar om gaten in de begroting te dichten. Kortom, hondenbezitters worden gezien als sluitpost.

  Ook wil het college doorgaan met de renovatie van het gemeentehuis á 750.000 euro met o.a. nieuwe vloerbedekking. Daarnaast worden er onrealistische klimaatambities doorgevoerd en wordt er voor 22% extern ingehuurd. Ronduit verkeerde prioriteiten.

  Uw belastinggeld kan beter worden besteed, bijvoorbeeld aan sportverenigingen, kinderboerderijen en het aanpakken van verkeersoverlast. Door straks betere keuzes te maken wordt Medemblik dienstbaarder en betaalbaarder.

  Hart voor Medemblik zet in op:
  • De gemeente moet er zijn voor de inwoners en ondernemers en niet andersom.
  • Een nuchter en realistisch klimaatbeleid.
  • Een betere aanpak van verkeersoverlast.
  • Het wegwerken van wachtlijsten en meer aandacht voor preventie bij de zorg.
  Behoud van het verenigingsleven.
  Meer (starters)woningen.