Ga naar de inhoud

Thom Meendering – Hart voor Nibbixwoud

  Wat hebben wij toch een mooi dorp! Inmiddels woon ik al 18 jaar in Nibbixwoud en heb ik hier vele mooie momenten beleefd. Nibbixwoud staat veel in het teken van sport. Ik heb zowel mogen voetballen op ´t Woud als De Dres. Hart voor Medemblik staat er dan ook voor om dit soort sportvoorzieningen in Nibbixwoud te behouden.

  In het dorp staat ook een prachtige school gelegen aan de Ganker. Wij zouden graag willen zien dat hier een schoolzone komt. Automobilisten willen hier nogal hard rijden. Door een schoolzone te creëren word het voor de naar school gaande kinderen veiliger om op de Ganker over te steken. Hart voor Medemblik wilt ook graag zien dat bij de Wijzendhoek en de Woudhoek verbeterde parkeerplaatsen komen. Dit is nu niet gestructureerd en hierdoor kunnen er minder auto’s staan. De Wijzend is een weg waar soms erg hard gereden wordt. Hierdoor komt de veiligheid van de bewoners in het geding. Wij willen graag de Wijzend anders inrichten zodat de snelheid eruit gehaald wordt en automobilisten daar zich aan de gestelde snelheid van 50km/u moeten gaan houden. Over de Wijzend rijdt ook de Museumstoomtram

  Inwoners van Nibbixwoud kunnen de mooie fluit van de locomotief horen. Zelf werk ik ook als vrijwilliger op de locomotief. Voor automobilisten vanuit de richting van Nibbixwoud zou het fijn zijn als zij een betere doorkijk kunnen hebben op de spoorwegovergang van de Wijzend. Zo kunnen wij mogelijke ongelukken voorkomen en kan de Museumstoomtram veilig de overweg passeren. Nibbixwoud is een dorp om trots op te zijn binnen de gemeente Medemblik! Laten wij het dorp nog mooier en veiliger maken dan dat het al is. 

  Onze punten voor Nibbixwoud

  1. De verbetering van de parkeerplaatsen bij Wijzendhoek en Woudhoek.
  2. Er moet een schoolzone bij de Ganker komen.
  3. Er wordt hard gereden op de Wijzend. Deze weg moet anders worden ingericht, zodat de snelheid eruit gaat.
  4. Het verbeteren van de doorkijk op de spoorwegovergang van de Wijzend.
  5. Het behoud van de sportvoorzieningen.

  Ik hoop op uw steun te kunnen rekenen op 16 maart 2022 bij de gemeenteraadsverkiezingen. Stem Hart voor Medemblik!

  Thom Meendering – Hart voor Medemblik – Lijst 8 – Plek 20